Как мъжете да преодолеят проблемите с еякулацията?

ejaculationЗа мъжете еректилната дисфункция и проблемите с еякулацията са най-често срещаните затруднения, които те имат при сексуални контакти.

С откриването на медикаменти и тяхното широко използване в днешно време мъжете все по-рядко се оплакват от еректилна дисфункция, но проблемите с еякулацията продължават да ги тормозят и често са повод за срам и притеснения.

Когато става въпрос за еякулация има три основни проблема, от които мъжете най-често се оплакват:

Преждевременна еякулация – това е най-често срещаният еякулаторен проблем. При нея мъжът не успява да задържи 0650-3еякулацията си за по-дълго време. Преждевременната еякулация от време на време не е повод за притеснение. Но ако при всеки сексуален контакт не успявате да издържите повече от минута, тогава имате проблем.

Най-лесното решение при преждевременна еякулация, колкото и странно да ви се струва е мастурбация. Ако преди сексуален контакт мастурбирате и получите оргазъм и след това имате сексуален контакт ще успеете да задържите еякулацията си за по-дълго време. Според експертите, за да се справите с преждевременната еякулация трябва да увеличите броя на оргазмитеси. Освен това чрез мастурбация може да се научите да контролирате нивото си на възбуда. задържане

Друг начин за забавяне на еякулацията е да се научите да се разсейвате по някакъв начин и да намалите нивото на възбуда и да забавите момента на delayxetineоргазъм. За съжаление тази техника при някои мъже обаче има обратния ефект и докато се опитват да мислят за нещо разсейващо те загубват ерекцията си.

Забавена еякулация – този проблем засяга по-малък процент от мъжете, около 3% от тях. При забавената еякулация мъжете много трудно достигат до оргазъм или въобще не могат да получат оргазъм въпреки стимулацията. Някои медикаменти могат да затруднят еякулацията, като приема на антидепресанти например. С остаряването нервите на пениса стават по-малко чувствителни и е нужна по-активна стимулация, за да може мъжът да стигне до оргазъм. Освен това с възраста и способността за достигане на ерекция също се затруднява.
delayxetine-box7-300x300
Друга причина, която може да доведе до забавена еякулация е ако мъжът е свикнал да мастурбира прилагайки силно напрежение и триене върху пениса си. С партньорка този вид стимулация много по-трудно би се достигнала и това би затруднило достигането на оргазъм. Експертите съветват мъжете със забавена еякулация да преустановят мастурбирането за определен период от време, за да може с партньорката си да успеят да намерят други начини как той да се стимулира достатъчно, че да достигне оргазъм. задържане

Ретроградна еякулация – това е най-рядко срещаното затруднение при dlx-2-300x300еякулация. При него спермата се придвижва в противоположна посока към пикочния мехур вместо към уретрата и външната среда. Мъжете с ретроградна еякулация изпитват оргазъм, но не отделят сперма или отделят съвсем малко количество.

Ретроградната еякулация може да бъде усложнение на някои заболявания, като диабет, увреда на нерви, прием на някои медикаменти. Обикновено мъжете, страда щи от този проблем нямат проблеми в сексуалния си живот, защото изпитват оргазми и удоволствие от сексуалните контакти, но тяхната плодовитост е засегната и ако желаят да имат деца в такива случаи е нужно специфично лечение.

^920AABBFA4982C3C262F1D6A792C8CC68F4966F5AA36DA0647^pimgpsh_fullsize_distr

Той свършва прекалено бързо

erektilna_disfunkcijaСкоростната еякулация е проблем на доста мъже, но със сигурност не е нещо, за което трябва да се притесняват нито те, нито нежните половинки. Но ако наистина виждате някакъв проблем, следващите съвети ще ви помогнат да започнете да се забавлявате в леглото и да изпитате истинско удоволствие от секса.

ЯВЛЕНИЕТО
Всички сте чували за импотентността при мъжете(т.е. невъзможността на пениса да се вдигне и задържи във възбудено състояние дълго време), а някои сигурно са го изпитали, но това не е повод за притеснение. Статистика сочи, че проблемът за преждевременното изпразване при около 15 процента от мъжете е хроничен, а при останалите той настъпва в някакъв етап от живота им.

СИГУРНО ЩЕ СИ ЗАДАДЕТЕ ВЪПРОСА, КОЛКО БЪРЗО Е „БЪРЗОТО“?
Скоростното изпразване настъпва в рамките само на delayxetine-box7-300x300няколко секунди, много често дори пенисът да е в ерекция и дори да не е проникнал във вагината на жената. Тогава вече е задължителна консултацията с лекар. За сравнение- мъжете, които нямат проблеми с изпразването, го правят в продължителност от 1 до 10 минути.

ПРИЧИНИТЕ
Има две основни причини. Първата е, че тийнейджърите се научават да мастурбират бързо и тайно, защото не желаят да ги хванат, докато го правят, По този начин те тренират половия си орган да изхвърлят сперма за много кратко време и този навик се изкоренява много трудно. Втората причина може а е притеснението. Доказано е, че скоростното изпразване рядко има физически корени. Важна роля играе психиката при мъжа. Ако той е обсебен от мисълта, че свършва бързо и непрестанно си го повтаря, тази мисъл се превръща в фикс идея и тя става реалност. Така той предопределя развръзката на всеки полов акт, и кулминацията за него е бързото свършване. Затова много момчета биха предпочели да не правят секс, отколкото да се подлагат на този стрес.

ПОД КОНТРОЛ
Грешката при повечето мъже е, че те не отдават този проблем на съзнателен контрол. За тях то е нещо, което им се случва и те не могат да го delayxetineовладеят, но то е в състояни е да вгорчи живота им. Ако мъжът промени отношението си към проблема, той вече е извървял половината от пътя към преодолява- нето му. В следващите няколко реда ще се опитаме да ви дадем няколко съвета за справяне със ситуацията.
1.Безспорно най- важното нещо е спокойствието. Ако си представяте, че сексът трябва да продължава толкова дълго, колкото в порно филмите, съвсем вероятно е да се отчаяте и да не постигне желания успех. Просто не забравя, че сексът може да продължи толкова дълго, колкото желаете. задържане

2. Техниката „забавяне“ на еякулацията е друг начин, по който можете да си помогнете. Това е сигурен път, за да удължите и своето удоволствие и това на вашата партньорка. В случая процесът е изцяло на база внушение.

3. Може да удължите удоволствието си и с помоща на ръцете.Малко преди да настъпи еякулацията, или мъжът или жената хваща члена много внимателно с два пръста в областта под главичката и задържа за секунди. Този трик може да се повтори няколко пъти, докато и двамата партньори са готови за върховния миг.
ВНИМАНИЕ: методът прекъсване и започване отново може да доведе и до много по-сериозни проблеми от 0650-3първоначалните, защото фокусира вниманието на жената върху това, че мъжът има проблем. Ето защо е препоръчително този метод да се прилага предимно при самозадоволяване, отколкото при секс с партньорка.

4. Упражненията „кегел“ може би са познатин на онези мъже, които вече са станали бащи. Този метод се използва от младите майки за стягане на задните части след раждане.При мъжете той също помага. Двете изпъкнали части на дупето се стягат една към друга за няколко секунди и така към 30 повторения. Може би ще ви се стори лекомислено или забавно, но седалищните мускули са особено важни за контролиране на еякулацията.

5. Позата, която ще заеме мъжът при половият акт, също е много важна за това колко бързо свършва. Когато той е отгоре или отзад, краят настъпва по бързо. Ето защо изискайте от половинката си да легне върху вас и тя да е тази, която да определя ритъма. Когато наближи върховният момент можеш да и кажеш да намали скоростта, за да забави настъпването на свършването ти.
dlx-2-300x300
6. Практиката си остава най-сигурния начин за преодоляване на каквито и да е било проблеми в леглото. Понякога първият път за дадена нощ невинаги е най-успешния, но това не трябва да ви отказва. Постарайте се създадете атмосфера за втория или третия опит и ще се уверите, че те са много по-добри от първия.Има и друг по основен въпрос, върху който да поработите. Понякога сте толкова заети да стигнете от ерекция до изпразване, че не ви остава да изследвате женското тяло. Ако това ви се вижда невъжможно опитайте се да поговорите с половинката си като не и казвате опасенията си, просто и ги намекнете. Така вие ще се почуствате по-спокоен и сигурен, което ще ви помогне да покажете истинската си сексуалност.

^920AABBFA4982C3C262F1D6A792C8CC68F4966F5AA36DA0647^pimgpsh_fullsize_distr

Какво е ПЕ – причини, симптоми, лечение

prejdevremenna-eyakulatziyaКакво е преждевременна еякулация?

Говорим за преждевременна еякулация, когато мъжа свърши по-рано по време на половия акт, отколкото той или неговият партньор желае.

**Причини за преждевременна еякулация

Преждевременната еякулация е често срещан проблем. Хубавото е, че тя рядко е причинена от физически проблем. Преждевременна еякулация в началото на една връзка е най-често причинена от безпокойство или твърде много сексуална стимулация. Чувството за вина и други психологически фактори също могат да бъдат причинители. Състоянието обикновено се подобрява без лечение, просто е необходимо да се поговори за причините с партньора.

**Симптоми на преждевременната еякулация

Мъжът еякулира преди той или неговата половинка да иска. Това може да се случи преди проникване или след проникване. ПЕ пречи на връзката, когато създава чувство за неудовлетвореност между двамата.delayxetine

**Тестове за преждевременна еякулация

Обикновено не се откриват някакви разминавания относно здравният статус и състоянието. Винаги мед. лице или консултанта може да получи повече информация за проблема ако проведе среща с мъжа или двойката.
Лечение на преждевременна еякулация

**Практикуването и почивката би трябвало да спомогнат да разрешите проблема. задържане

-Някои мъже се опитват да мислят за невъзбуждащи неща, ако усетят, че се чувстват много близо до свършването.
-Метода „спиране и започване“. Тази техника включва сексуално стимулиране на мъжа, докато той се почувства така сякаш е готов 0650-3да свърши. Спрете да го стимулирате за около 30 секунди и след това повторете действието. Всичко това се повтаря докато мъжът иска да я еякулира, тогава продължавате до момента на свършването.
-Метода „преса“. Този метод включва сексуално стимулиране на мъжа докато той не каже, че е на път да еякулира. В този момент мъжа или партньорката внимателно стиска края на пениса(главичката) в продължение на няколко секунди. Спрете сексуалната стимулация за около 30 секунди, а след това продължете отново, по същата схема както при метода „спиране и започване“.

**Прогноза за справяне с бързото свършване

В повечето случаи, човек сам може да се научи как да самоконтролира еякулацията си, чрез практикуване на просто техники. Хроничната преждевременна еякулация може да доведе до тревожност или до по-лошото депресия. А психиатър или психолог да помогне за преживяването им.
dlx-2-300x300
**Възможни проблеми при преждевременната еякулация

Ако един мъж еякулира много рано, преди да проникне във влагалището на партньорката си, той ще усложни процеса на забременяване. задържане

Продължаващата липса на самоконтрол над свършването може да предизвика в един или и в двамата партньори чувство за неудовлетвореност, delayxetine-box7-300x300което пък от своя страна ще доведе до влошаване на отношенията между двойката.

**Кога да потърсите помощ от медицинско лице при бързо свършване?

Свържете се със специалист в тази област ако имате проблеми с бързата еякулация и никое от по-горе посочените техники не ви помагат.

**Как да предотвратим преждевременната еякулация?

Няма начин да се предотврати, въпреки това почивката, разговор между вас и партньорката ви ще спомогне да се справите бързо и да забравите за този така неприятен проблем.

^920AABBFA4982C3C262F1D6A792C8CC68F4966F5AA36DA0647^pimgpsh_fullsize_distr

Преждевременна еякулация

erektdisfПреждевременната еякулация (ПЕ) е широко разпространена сексуална дисфункция, която се определя научно кaто персистираща или често настъпваща еякулация при минимална стимулация преди, по време или скоро след пенетрация и преди желаното от пациента време?.

Лекарят трябва да обърне внимание на фактори, влияещи на продължителността на фазата на възбуда, като възраст, нов партньор или ситуация, както и честотата на сексуалните актове. Това нарушение предизвиква сериозен индивидуален дистрес и междуличностни конфликти. delayxetineПонякога еякулацията настъпва без ерекцията да е достатъчна за пенетрация и извършване на цялостен акт.

Точни времеви критерии за продължителността на акта няма постулирани. Международно проучване ICD-10 определя 15 сек. като граница за ПЕ, тази стойност не се приема от повечето автори, общо е мнението, че при мъжете, нестрадащи от тази дисфункция, актът продължава между 2 и 10 минути. Не е решено в консенсусен план дали критерият трябва да е времеви или по-скоро личната оценка на конкретния пациент.

Опитвани са различни класификации на преждевременната еякулация по отношение на настъпването й, дали е съществувала винаги или е придобита в последно време. С един партньор ли се наблюдава или при всички, както и съпроводена ли е с еректилни проблеми или е самостоятелна. delayxetine-box7-300x300Тези опити за класификация се свързват с различни теории за нейната етиология и патогенеза. Несъмнено е схващането, че причините се крият както в чисто биологични, така и в психологически, бихейвиористични аспекти, а съществуват и смесени въздействия.

Нека разгледаме някои симтпоми, считани за информативни в това състояние:

1.Свръхчувствителност на пениса
Много мъже съобщават за висока чувствителност на пениса. Ако тя съществува, може да предизвика ниски прагове на отключване на еякулаторния рефлекс.

2.Еякулаторни нарушения при мастурбация
ПЕ се определя по контрола на еякулацията при коитус, но много пациенти наблюдават нарушение също и при мастурбация. Други пациенти при мастурбация имат нормални еякулационни латентности. Втората група мъже е по-успешна за третиране, остават по-малко възбудени при мастурбация и могат да контролират стимулацията си ефективно.
dlx-2-300x300
3.Десинхронизация на възбудата и еякулацията
Еякулацията и оргазмът определят кулминационната точка на сексуалната възбуда. Мъже с ПЕ съобщават за ниска сексуална възбуда, но близост до момента на еякулация в сравнение с мъжете без нарушение. При ПЕ може да се достигне до оргазъм при субмаксимални нива на възбуда.

4.Дисоциация на изхвърлянето на спермата и соматичните контракции
При акта на еякулация има двойно симпатикусово-медиирана емисия на спермата, която се влияе от простатната функция и затварянето на мехурната шийка. При част от пациентите с ПЕ има не само кратка актова латентност, но и липса на допълващите соматични контракции, и като резултат накапване на спермалната течност от члена.  задържане

5.Съчетание с еректилна дисфункция
Голяма част от пациентите с ПЕ съобщават за еректилни проблеми като този процент 0650-3достига до 30%. Те достигат до еякулация при частична или недостатъчна ерекция, като пикът в твърдостта и напълването на члена е точно преди или в момента на еякулиране. Тези дисфункции са отделни или взаимосвързани и от внимателната анамнеза и опитът на лекаря те може да бъдат диагностицирани правилно, и съответно третирани с успех.

6.Честота на еякулациите
При висока честота на еякулациите се постига подобрение в латентностите заради рефракторен еякулаторен период при мъжете.

^920AABBFA4982C3C262F1D6A792C8CC68F4966F5AA36DA0647^pimgpsh_fullsize_distr

Как да спрем преждевременна еякулация

zabaviane-eakulaciaМного мъже се питат: „Как мога да продължа по-дълго в леглото?“.

Преждевременната еякулация е проблем, който всеки мъж е изпитвал поне веднъж в живота си.

Да не задоволи половинката вероятно е един от най-неудобните моменти, през които мъжа може да мине по време на полов акт.delayxetine

Въпреки това, за да се избегнат такива ситуации сме съставили няколко прости съвети, които се надяваме да ви помогнат.

**Преждевременната еякулация

Какво всъщност е преждевременната еякулация? Нежелано настъпване на мъжкия оргазъм преди жената да е готова. Няма ограничение в реално време. За някои двойки, мъжкият оргазъм се счита за преждевременен, ако се случи за по-малко от 20 минути след започване на полов акт. От друга страна, ако мъжът еякулира за 1 минута, това може да бъде окей, ако жената също има време да достигне пика си.

**Сексуални техники

Какво може да се направи, за да се удължи сексуалното влечение? Най-използваният метод е да си представим нещо съвсем различно по време на акта. Например, мислете си за миналия футболен мач или старата дама от съседният апартамент. Тази техника може да забави леко мъжкия оргазъм, но тя също може да засегне неговата интензивност. При някои мъже тази техника може да доведе до импотентност.
0650-3
По-практичен начин за увеличаване на времето е използването на защита. Следващият път, когато правите секс използвайте по-дебел презерватив, който ще намали чувствителността на пениса. По-здравите презервативи, от една страна намаляват риска от заразяване с полово предавани болести, от друга страна – чувствителността на мъжкият орган. задържане

**Извади го

Най-честият начин, който мъжете използват е да го извадят преди да достигнат до оргазъм. При този метод мъжа трябва да предусети настъпващият оргазъм. Всички мъже delayxetine-box7-300x300имат способността да го направят, а когато настъпи този момент, трябва веднага да спрат стимулацията. Очевидно и жените трябва трябва да помогнат и да усетят, когато този момент настъпи. След няколко минути ерекцията трябва да отслабне малко и правенето на любов може да продължи.

Тази техника има очевидни ползи. Първо, жените ще имат достатъчно време, за да достигнат своя оргазъм. Второ, вашият оргазъм ще бъде отложен и с по-висок интензитет, отколкото обикновено. Помнете, че е всичко е въпрос на време – научете се кой е точният момент, за да го извадите.

^920AABBFA4982C3C262F1D6A792C8CC68F4966F5AA36DA0647^pimgpsh_fullsize_distr

Какво причинява преждевременната еякулация?

screen-shot-2010-02-13-at-1-10-18-pmПреждевременната еякулация (ПЕ) се среща много по-често при млади мъже, но това е често срещан проблем и при тези в зряла възраст, като някои от тях никога не успяват да го преодолеят. За да разберем какво го поражда е добре да разгледаме някои основни за това причини.

**Колко време е необходимо за достигане на оргазъм без това да се счита са ПЕ?

За преждевременната еякулация се счита когато се достига до оргазъм твърде бързо и е проблем, който може да засегне мъже във всяка възраст. Ключовият въпрос е Колко време? Отговорът при различни двойки и отговорът ще бъде съвсем различен. Някои смятат, че преждевременна еякулация има, когато половият акт е бил с продължителност под 5 минути. При други това време може да е под 20.
За да получите по-ясна представа, то нека конкретизираме, че за преждевременна еякулация можем да говорим тогава, когато половия акт е с 0650-3продължителност 30 секунди до максимум три минути.

**Какво причинява ПЕ?

Преждевременната еякулация се среща много често при по-млади мъже, при които сексуалната възбуда е изключително висока, което от своя страна води до повишено вълнение и очакване на половия акт. Това от своя страна води до ПЕ.
С напредване на възрастта мъжете съзряват и стават по-уравновесени, но това не е причина някои от тях все още да не могат да се справят с проблема. Някои страдат от ПЕ когато са с нов партньор поради по-голямото вълнение и по-силна възбуда, други никога не са в състояние да го овладеят. задържане

Трябва да се знае, че и в двата случая страдащите от ПЕ имат нужда от някакъв вид помощ. За всеки един е важно да осъзнае каква е причината за проблема, за да може по-лесно да се намери решение.

**ПЕ и хормони

Мнозина твърдят, че преждевременната еякулация е провокирана от някакво състояние. Това всъщност включва неутрални или условни стимули на сексуална възбуда причинена от външни фактори. Когато имаме вътрешни стимули, говорим за вътрешно сексуален рефлективен отговор. Това обяснява dlx-2-300x300защо при по-висока степен на възбуда е на лице преждевременна еякулация при някои мъже.

Вашата ерекция в действителност се контролира от мозъка и има тясна връзка между серотонин (хормонът на щастието) и еякулацията. Техният дисбаланс може да доведе до ПЕ. Някои изследвания сочат, че
мъжете с твърде високи нива на тестостерон също страдат от преждевременна еякулация. Група нервни окончания в лумбалния гръбначен мозък и ниските нива на допамин също могат да доведат до нарушения
в ерекцията и преждевременна еякулация. Една от най-честите причини си остава високите нива на тревожност и прекомерно вълнение.
Каквато и да е причината, е необходимо да се вземат мерки за решаването на проблема и трябва да се знае, че много голяма част от мъжете успяват до го преодолеят.

**Тревога и Преждевременна Еякулация

Тревога, депресия или чувство за малоценност може да настъпят заради предходна ПЕ. Мъжете се страхуват, че отново ще им се случи и именно поради това безпокойство ПЕ отново настъпва. По този начин се получава един омагьосан кръг.
delayxetine-box7-300x300
**Профилактика на Преждевременна Еякулация

Има редица решения като техники, спрейове за забавяне на еякулацията и презервативи за намаляване на чувствителността. задържане

Може да се опитате да усвоите начини за намаляване на тревожността и по този начин да успеете да контролирате своите оргазми. Всички описани delayxetineметоди ще ви помогнат да станете по-издържлив в леглото, да намалите безпокойството си и да увеличите увереността и самочувствието си. Ще научите кои са най-подходящите храни, билки и билкови таблетки, които ще ви съдействат в това, да бъдете по-добър в леглото.

**Заключение

Последните изследвания показват, че при 30% от мъжете е доминирал страха от ПЕ в някакъв момент от живота. Много от тях смятат, че ПЕ не може да се лекува, но не са прави. Не всички техники биха работили еднакво при всички, но изпробвайки ги ще може да установите кои дават положителен резултат точно при вас.

^920AABBFA4982C3C262F1D6A792C8CC68F4966F5AA36DA0647^pimgpsh_fullsize_distr

Сексуални проблеми

menshealthСексуалните проблеми са често срещани. Множество органични фактори (болест и наркотици), психологически фактори (гняв и безпокойство при изпълнението) и културни влияния (срам и вина) могат да попречат и понякога да унищожат изцяло сексуалния механизъм. Предположението, че щастливите брачни двойки нямат сексуални проблеми не винаги е вярно. Нито пък може да се докаже, че сексуалният проблем е симптом на нещастния брак. Истината е, че много малко хора имат свободен от проблеми сексуален живот дори когато браковете им са щастливи. Сексуалните проблеми могат да се разрешат чрез ефективни и простички техники на поведение.

Тъй като изследователите са достигнали до ясно разбиране за това, в което можем да сбъркаме в различните фази на сексуалния кръг от отговори, са открити и специфични методи за разрешаването им.delayxetine

Преждевременна еякулация

Преждевременна еякулация (ПЕ) означава, че мъжът няма адекватен съзнателен контрол над еякулацията си и изживява оргазъм спонтанно, преди да го пожелае. Контролът над еякулацията трябва да бъде естествен, лесен и умишлен. ПЕ може да се превърне в източник на страдание за съпрузите. Ако и двамата не проявят разбиране и зрялост, това условие може да има деструктивно въздействие върху сексуалния живот на двойката и може да застраши връзката им.

Сексуално здравият мъж обикновено може да избере дали да остане възбуден за известно време, или да преживее оргазма бързо. Но при ПЕ липсва съзнателен контрол върху еякулацията. Мъжът се възбужда и преминава от фазата на платото към оргазъм, който поставя край на сексуалното преживяване, преди той да го е пожелал.

Преждевременната еякулация има две форми: основна и вторична. Основната ПЕ е винаги налице и обикновено се свързва с ранни сексуални преживявания като мастурбацията. Когато мъжът се самозадоволява, еякулира една или две минути. Чрез практикуване това времетраене се запечатва подсъзнателно в ума му. Други ранни сексуални отношения, изискващи бързина, също могат да допринесат за това.Но тъй като това е заучено поведение, то може да бъде променено.

банер22222222

Вторичната ПЕ е резултат от физически причини. След години на нормална еякулация продължителността на половия акт прогресивно намалява. Някои мъже с няколко ПЕ ще еякулират още по време на любовната игра, т.е. преди проникването. Макар че ПЕ е предимно мъжки проблем, изисква съвместна работа, за да се коригира. Съпругът трябва да признае проблема си, а съпругата да прояви търпеливо разбиране.

Понякога тя може да бъде толкова разочарована, че да се нахвърли остро върху „бързия“ си съпруг, но подобни реакции само ще засегнат чувството му за неспособност и ще усложнят ситуацията. За щастие лечението на тази унищожитела дисфункция съществено подобрява възможностите на мъжете, които еякулират прекалено бързо. Днес това е възможно почти 100% след около 14 седмици лечение. Нещастните двойки могат да се радват на приятен сексуален живот само след няколко месеца. задържане

Съществуват два главни метода за лечение на ПЕ: 1. „притискащата техника“ и 2. процедурата „спри започни“. Тук ще изложа последния метод. Той включва няколко стъпки.

1. Доведете съпругата си до оргазъм. Тъй като преждевременно еякулиращият не може да се концентрира върху решаването на своя проблем, докато жена му получава оргазъм, той трябва да й помогне първо тя да стигне до оргазъм, а след това да се концентрира изцяло върху своите усещания. Съпругът може delayxetine-box7-300x300да помогне на съпругата си чрез ръчна или орална стимулация на клитора й или чрез друг приемлив за двамата метод.

2. Прекарайте време в любовна игра. Разбирайки, че многото милувки увеличават възбудата на мъжа, жената често ще елиминира докосването на пениса на съпруга си. В усилието си да се справят с прекаленото сексуално напрежение те често пристъпват директно към сношение.

Все пак, когато проникването във влагалището стане без предварителна стимулация, мъжът може действително да проникне и да еякулира по-бързо поради шока в системата му. Затова съпругата трябва любящо да гали гениталиите на любимия си особено долната част и главата на пениса, но не така, че той да еякулира.

3. Навлизане и отдръпване. По време на тази фаза съпругът поставя пениса си (от позицията, в която мъжът е отгоре, за да има по-добър контрол) бавно във влагалището и спира проникването или се отдръпва, когато усети желание да еякулира. Триенето при пълното оттегляне може да причини еякулация, така че се предпочита, ако е възможно, пенисът да остане във влагалището. задържане

Прекъсването на движението няма да причини понижаване на ерекцията, но ще забави желанието за еякулация. Когато мъжът чувства, че се контролира, може бавно да започне да прониква по-навътре. Ако желанието му да еякулира се увеличава все повече, трябва да спре движението или да се отдръпне внезапно. Целта през тази фаза е да проникне, докато почувства предстоящата еякулация. Мъжът с по-големи проблеми няма да може да вкара повече от главата на пениса си, преди да спре, за да може да се контролира.

4. Контролиране на „точката, от която няма връщане“. Рано или късно всеки мъж достига до нея, когато продължи да прониква във влагалището, докато свърши еякулацията. Съществува едно „няма връщане назад“. През тази част на лечението мъжът трябва да достигне „точката на няма връщанеdlx-2-300x300 назад“, но да се контролира, като прекъсне движението.

След еякулацията може да си почине от 15 секунди до 2 минути или повече в зависимост от проблема му внимателно отчитайки времето. Макар че това звучи неромантично и клинично, важно е да се засича времето, докато той започне ясно да разпознава усещането, предшестващо еякулацията. По време на прекъсването мъжът не трябва да прониква повече, а жената не трябва да се движи, да кашля, подсмърча или мига, защото най-лекото движение може да е сигнал за „края“ за него.

5. Продължаване на акт на сношението. Щом веднъж съпругът се научи да разпознава чувството, предхождащо „точката на няма връщане назад“, може да започне да прониква с леки движения. Целта е да толерира постепенно нарастващите импулси. Първоначално ще му бъде трудно да контролира движенията си, защото инстинктите и възбудата му ще го мотивират към по-дълбоко проникване. Все пак такова дълбоко навлизане не винаги носи голямо удоволствие на жената и може да доведе до дискомфорт.

Концентрирането на движението по-близо до отвора на влагалището е по-приятно и за мъжа, и за жената, отколкото дълбокото проникване. За нея така е по-добре, тъй като само първата трета от влагалището е покрито с чувствителна тъкан, а това ще намали възбудата на половинката й и ще му помогне да контролира еякулацията си.

6. Продължителен контрол на еякулацията. Щом веднъж мъжът започне да разпознава усещането, което предхожда еякулацията и може да редува лекото проникване с периоди на почивка, той ще започне и да се контролира. 0650-3След като свикне да контролира еякулацията си 15 секунди, може да увеличи това време на четири периода по 15 секунди. Ако се научи да прибавя по минута, може да продължи с още две.

След това би могъл да пробва с три минути. Скоро може да продължи с лекото проникване, достигането на „точката на няма връщане назад“, спиране на проникването и прекратяване на желанието за бърза еякулация. След дълга практика ще може да поддържа половия акт толкова дълго, колкото той и съпругата му желаят.

Мъжът може да контролира еякулацията си, когато може да подбира времето на оргазма си. Периодите на практикуване на „спри започни“ могат да доставят удоволствие и на двамата партньори. Съпругът може да увеличи способността си да отлага еякулацията и по този начин да удължава удоволствието от половия акт, а съпругата ще започне да изпитва сексуална възбуда, непозната за нея преди. задържане

Ако досега не е получавала оргазъм, това е моментът. Ако е достигнала тази фаза, може да продължи да се наслаждава на многократните оргазми. Много двойки откриват, че практиката „спри започни“ им позволява да експериментират с различни позиции нещо, което не им се е отдавало преди, поради малкото време преди еякулацията.

Чрез работата в екип те ще развият ценни вербални и невербални умения за общуване, както и ново съзнание за тяхната взаимозависимост, за да преживеят сексуално удоволствие.

^920AABBFA4982C3C262F1D6A792C8CC68F4966F5AA36DA0647^pimgpsh_fullsize_distr

Съвета срещу преждевременна еякулация

photo_medium_5843Смята се, че поне 30-40% от мъжете имат или са имали проблем с бързата еякулация.

Това не е вина на мъжа или някакъв физически недостатък, а напълно поправимо състояние. За да се справите с него, трябва просто да овладеете някои малки техники и да спазвате следните съвети:

**Стоп и старт техника. Едва ли има мъж, на който да не му е позната. Когато усетите, че финалът е близо, дайте си почивка от 20-30 секунди. Обикновено това време е достатъчно, за да отложите еякулацията. Това „упражнение“ 0650-3може да бъде повторено няколко пъти, докато не постигнете задоволство – за партньорката ви и за вас.

При някои мъже, за да се практикува успешно тази техника, е нужно половият член да се извади от вагината. За други е достатъчно просто да спрат да се движат за кратко. Не я повтаряйте прекалено много пъти, защото има опасност изобщо да не можете да свършите. Можете като начало да опитвате тази техника по време на мастурбация, за препоръчване да не използвате лубрикант.

**Чаша вино, дори две. Алкохолът в разумни количества ни помага да релаксираме, мускулатурата ни се отпуска, стресът се изпарява, а страстта се настанява в леглото ни. Алкохолът има и съдоразширяващо действие. А както всички знаем, това е в основата на ерекцията. Малко алкохол забавя еякулацията, но много я убива. задържанеdelayxetine
**Дишайте дълбоко. Дълбокото дишане е една от ключовите практики за справяне с преждевременната еякулация. Особено ако тя е предизвикана от напрежение, силно вълнение или страх. Дишайте дълбоко, с пълни гърди, бавно и се отпуснете. Ще се изненадате от добрия резултат.

delayxetine-box7-300x300**Носете презерватив. Презервативът намалява чувствителността. Макар и да не е естествен начин да се справите със ситуацията, може да се окаже много полезен. Има и презервативи, които са със специални лубриканти, леко понижаващи чувствителността, но удължаващи половия акт по този начин.

**Мастурбирайте първо. Няколко часа преди секс мастурбирайте. Това ще увеличи възможността ви да издържите по-дълго. Мастурбацията ще понижи сексуалния ви апетит, което ще намали въодушевлението и рискът от преждевременна еякулация.

**Оставете партньорката ви да контролира. Когато нямате възможността да си доставите максимално удоволствие, еякулацията идва по-бавно. Жените dlx-2-300x300обикновено се движат по-бавно от мъжете, понякога предпочитат и различен ъгъл или позиция на движение. Това намалява мъжкото удоволствие и отлага края. задържане

**Сменяйте позициите често. Честата промяна не ви осигурява максимална стимулация и по този начин също се отдалечава финалът.

**Техника с притискане. Леко притискане в основата на члена може да забави еякулацията. Тази техника може да се извършва както от вас, така и от партньорката ви. Експериментирайте първо по време на мастурбация, за да намерите точния начин, по който да прилагате този малък трик.

^920AABBFA4982C3C262F1D6A792C8CC68F4966F5AA36DA0647^pimgpsh_fullsize_distr

Преждевременна еякулация – какви са причините?

5681_bigСексуалните нарушения са често срещано явление, които обикновено си имат своите причини. Характерът им може да бъде с широк диапазон, от емоционално смущение пред партньорката до заболяване, което следва да се лекува…

**Причини за сексуалните разстройства

Като сексуални разстройва се възприемат болезнените промени в сексуалното поведение – сексуално влечение, способност за възбуждане, ерекция и еякулация. Специалистите са на мнение, че много малка част от сексуалните разстройства се дължат на психо-неврологични, ендокринни или заболявания на вътрешните органи. Колкото и изненадващо да е, по-голямата част от тези заболявания са в резултат на емоционално преживяване и особености на характера.

**Еякулацията и фазите й

Еякулацията представлява отделяне на секрет от тестисите. Еякулацията се delayxetineосъществява в две фази – извеждане и смесване на секрета от половите жлези и отделянето му извън тялото. Актът е доста сложен, рефлекторен. Последователността му осигурява смесването на секрети от различни жлези, което гарантира жизнеността и активността на сперматозоидите.
При серия полови сношения с осъществена еякулация, на кратки интервали, количеството сперматозоиди постепенно намалява. На третия-четвъртия път мъжки полови клетки почти липсват в еякулата. След 2-3 дни почивка отново се открива съдържанието им в спермата. задържане

**Причините…

Преждевременната еякулация се наблюдава при недостатъчно възбудено състояние, почти в началото на сексуалния акт.

Явлението е често срещано в началото на половия живот при младежите. Тогава причините се дължат на силно емоционално вълнение или състояние на повишена полова възбуда.
0650-3
Обикновено състоянието не се повтаря или с течение на времето и повишаване на опита в началото на активния начин на живот се преодолява. В редки случаи обаче лошият опит води до състояние на силна възбуждане в главния мозък, което да доводе до развитие на заболяване. Състоянието на постоянно възбудимост на центровете на еякулацията в главния мозък може и да е вродено. dlx-2-300x300Тогава се говори за синдром на парацентраните отдели.

Преждевременната еякулация може да се дължи и на възпалителни заболявания на простатната жлеза и пикочния канал.
Твърде високата полова активност при мъжа може да доведе до способност за чести ерекции. Негативната страна е, че тези ерекции са кратки като продължителност и се характеризират с преждевременна еякулация. задържане

Разбираемо състоянието може да е в резултат на травма или заболявания на поясно-ломбалния отдел на гръбначния стълб, остеохондроза, туморни образувания.
delayxetine-box7-300x300
При преждевременна еякулация мъжът се опитва да контролира половия акт, като полага усилия да отложи процеса на отделяне на сперма. При това той се намира в постоянно напрежение, което допълнително влошава положението – отразява се не само на процеса на отделяне на еякулат, но и на ерекцията. Един неуспешен случай носи неимоверно напрежение при следващия полов акт. Когато се случат два и повече опита, това води до стрес при мъжа, който често взима погрешно решение да избягва сексуалния контакт…

^920AABBFA4982C3C262F1D6A792C8CC68F4966F5AA36DA0647^pimgpsh_fullsize_distr

Удължаване на мъжката ерекция

lust-300x175Ерекция настъпва, когато меката подобна на гъба тъкан в основата на пенисът на мъжа се изпълни с кръв, в следствие на което той се уголемява и застава изправен. Порестите пространства по дължината му се изпълват в резултат на физическа или умствена стимулация, а понякога в резултат и на двете.

Мъжката ерекция зависи от отварянето на артериите, които хранят пениса с кръв, като в същото време мускулите в основата му я спират от изтичане през вените , като по този начин продължават ерекцията. Нервите в гръбначния мозък също контролират ерекцията, като получават данни от физическия контакт с пениса или околните райони.delayxetine-box7-300x300

Сексуалните мисли, мечти, изображения и хормонът тестостерон могат да стимулират ерекцията. Ако всичко работи добре дори и да няма достатъчен приток на кръв или нервни импулси, един човек е в състояние да еректира при сексуална стимулация.

Мъжката ерекция идва и си отива. Възможно е да получите ерекция автоматично, защото това е нормална човешка функция като дишането и мигането. Ерекцията може да продължи най-малко няколко секунди или за доста по дълъг период от време. задържане

С течение на времето и възрастта мъжът започва да контролира този сложен процес, като при по-възрастните ерекцията е възможно да настъпи по-бавно и за по-кратко време. Макар, че специалистите са на мнение, че по-възрастният мъж има няколко предимства пред по-младите. При него еякулационния контрол е по-голям, следователно той може да продължи delayxetineерекцията си за по дълъг период от време, без да чувства еякулаторна спешност, както при голяма част от младите мъже.

Хранете се правилно. Приемането на въглехидрати е от съществено значение, тъй като те са източник на енергия. Можете същевременно да поемате всеки ден цинк, защото той е жизнено важен за производството на тестостерон, семенна течност и сперматозоиди. Избягвайте богатите на мазнини храни преди секс, защото излишните мазнини приемани с храната намаляват нивата на тестостерона в тялото, намаляват либидото и правят по трудна ерекцията и еякулацията. Нездравословният начин на хранене пък може да доведе до лоша циркулация на кръв, а от там и до проблем с ерекцията.

Правилното позициониране на тялото, също е от голямо значение. Това е просто въпрос на гравитация. За това избирайте пози, при които ще увеличите притока на кръв към пениса. Периодичното ограничаване на чувствителността пък е доказан метод за увеличаване на мъжката ерекция.
0650-3
Опитайте със специалните каучукови или пластмасови пръстени, които се поставят в основата на пениса и служат за спиране изтичането на придошлата кръв. задържане

Внимавайте също и с лекарствата, които приемате, защото има такива, които оказват пряко влияние на мъжката ерекция. Цигарите и алкохолът също намаляват притока на кръв, а от там и ерекцията.
dlx-2-300x300
Пазете силите си. Не се уморявайте в леглото прекалено бързо, защото умората може да намали ерекцията и вашето желание за секс. Успокойте нервите си. Притеснението и нервите са един от най-големите врагове на ерекцията.

Правете коремни упражнения. Това ще помогне на коремните ви мускули да подкрепят и задържат ерекцията ви за по-дълго време. Специалистите смятат, че честата мастурбация, намалява самоконтрола и оказва негативно влияние на продължителността на ерекцията.

^920AABBFA4982C3C262F1D6A792C8CC68F4966F5AA36DA0647^pimgpsh_fullsize_distr